In het nieuws


"Wiep (22) en Elaine (22) van Plantje voor Morgen geven cursussen koken en tuinieren
in de gevangenis"

“Plantje voor Morgen is een initiatief van vier jonge vrouwen die zich afvroegen: zijn er eigenlijk wel planten in gevangenissen? Met tuinieren en koken met gedetineerden werden zij nummer 14 in de Duurzame 100.”


"Plantje voor Morgen zorgt voor duurzame en groene workshops in de gevangenis"

“Zien er eigenlijk wel planten in de gevangenis? Met die vraag ontstond het idee voor ‘Plantje voor Morgen’. Een detentieprogramma waar koken en tuinieren centraal staan. het initiatief bereikte de 14de plaats…”


"Groen in de gevangenis hoge binnenkomer in Duurzame 100"
“Het programma Plantje Voor Morgen waarvan WUR-student Wiep Fokker de voorzitter is, staat op de 14e plek in de Duurzame 100, een jaarlijkse ranglijst van duurzame burgerinitiatieven van dagblad…”


"Finalist Impact Award AtlasInvest Entrepreneurship Grant 2023"
“Plantje voor Morgen (A Plant for Tomorrow) is one of the two finalists for the Impact Award of the AtlasInvest Entrepreneurship Grant 2023.”"Duurzame detentie met een plan voor morgen"
“Plantje voor morgen is een enthousiaste club die aan de slag wil met het verduurzamen van gevangenissen. Ze hebben als visie dat alle gevangenissen moeten worden voorzien van beplanting…”


"Groene vingers in de gevangenis"

“Afgelopen lente stonden vier studenten kropsla te planten tussen hoge muren en prikkeldraad, samen met gevangen. Hoe kwamen deze meiden in de bajes terecht? Dat heeft alles te maken met…”


"Wiep Fokker - Nederland Maakt Impact Topconferentie 2022"

“Onze voorzitter Wiep sprak namens Plantje voor Morgen op de NedMI Topconferentie 2022.”


"Wiep (20): 'Hopelijk heeft iedere gevangenis over vijf jaar een moestuin'"
“Wiep (20), Paula (24), Nynke (20) en Eline (20) hebben eigenlijk helemaal geen groene vingers. Toch zijn zij de oprichters van Plantje voor morgen, een initiatief om gevangenissen te verduurzamen. Hoe zit dat?”